by amistad » pet tra 16, 2010 9:59 pm
I ja se baš čudim da project nekom nije inspirativan, meni je nepresušno vrelo, a zato mi je i jako važan ovaj odabir udžbenika, poludit ću ak ću morat prijeć na dip in... to samo pokazuje ono što smo već raspravljali na temi o udžbenicima i različitim stilovima podučavanja.
Ali da se vratim na temu, ja sam već pisala zadaćnicu sa sedmašima (kao što reče sole, radi se o istom udžbeniku s drugim koricama) i za to sam iskoristila baš tu cjelinu u kojoj je sound story, s tim da sam ja na ploču stavila veliki poster grada, a oni su ga morali opisati konstrukcijama koje smo obrađivali u toj cjelini, znate ono There is/are.. verbing, I can see/hear/smell....verbing. (slične zadatke su imali i u vježbenici). Super su napisali. A cjelinu Environment možeš iskoristit i za provjeru pasiva, možeš im dati tekst u aktivu vezan uz temu, a oni da ga napišu u pasivu (npr ak nemaš inspiracije, možeš iskoristiti onaj listening task iz Orphan Bears o ekološkoj katastrofi. Ja im isto nikad ne dajem odriješene ruke, uvijek imaju ili natuknice ili sličice, uglavno jasno definirano kakav tekst očekujem. Inače se oni malo pogube i puno griješe.
By failing to prepare, you are preparing to fail.
Benjamin Franklin