| Welcome | ||
|---|---|---|
| |
Dobrodošli na Forum za nastavnike i učitelje! | |
Gavran je napisao/la:Gle, bost ćete se, bosti i bosti, a kriterije izbosti nećete.
Jedino što funkcionira su unificirani pismeni ispiti. Ništa drugo.
Gavran je napisao/la:Zbilja je bilo? Na običnim ispitima? Kada?
Bože dragi, što su sve uspjeli uništiti?
aurora je napisao/la:Prema novom pravilniku, pojedinačno, učitelji moraju donijeti sa sustručnjacima zajedničke kriterije za ocjenjivanje, te ih trebaju uskladiti na razini škole, na lokalnoj (općinskoj, gradsoj i županijskoj) i na kraju, na nacionalnoj razini.
Gavran je napisao/la:Ne, čekaj, sad me zbilja zanima to prije 40 godina, to razdoblje protunarodnog mraka i antinacionalnog ugnjetavanja.
Dakle, to su bili ispiti za maturu? Tko je sastavljao zadatke? Je li bilo unificirano za cijelu državu?
fef je napisao/la: Meni je to bilo u 8. razr. OŠ. Ne znam je li bilo unificirano za cijelu državu ili samo za Hrvatsku.
elarac je napisao/la:Koliko ja znam u moje doba (doduše bijah oslobođena mature ali moja sestra blizanka je išla na maturu) nije bila matura unificirana i nisu dolazili nastavnici iz drugih škola. Ali nije se pomagalo učenicima kao danas. To je bila stvar sustava vrijednosti - stvar časti. Danas je sve poremećeno a velikim dijelom sami smo si krivi. Ja bih smatrala sramotom da učenicima pomažem na maturi ili da zažmirim dok prepisuju. Tu si fef ti sam odgovoran, ne samo sustav.
Gavran je napisao/la:Dakle, u Jugoslaviji je postojala državna mala matura
Pa jel moguće da smo mo fakat prije 40 godina bili u rangu Evrope, a danas smo u 19. stoljeću?
fef je napisao/la: To se događalo na ispitima vanjskog vrjednovanja za OŠ šk. god.2007./08. na nivou države i na osnovi takove sprdačine su napravljene silne analize i izvješća.
Nisam imao čast sudjelovati u tome, samo sam dao primjer kako se radilo. Kolegice su se natjecale u pomaganju.
Ako je sustav htio dobiti prave pokazatelje mogao je poslati ispitivače iz jednih škola u druge.
aurora je napisao/la:i pisali smo domaće zadaće, brdo domaćih zadaća, i učili za iznenadna ispitivanja svaki dan a ne samo za ispit
da ne misli tko da smo pisali na glinenim pločicama...
Return to Hrvatska - zemlja znanja
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.