Pünktchen je napisao/la:I još mi nije jasno na temelju čega su ta dva sata nehonorirano.
Meni još manje, ja sam i tako bio uvjeren da i to spada u normu.
| Welcome |
|---|
| Dobrodošli na Forum za nastavnike i učitelje! |
Pünktchen je napisao/la:I još mi nije jasno na temelju čega su ta dva sata nehonorirano.

poison je napisao/la:dodatna, dopunska i/ili razredništvo - tako je to meni objašnjeno.
ali svakako su u srednjim školama u boljoj poziciji po pitanju norme (dodatnu i dopunsku nemaju, a razredništvo im ulazi u 21).
livius je napisao/la:Također, vrlo važnim smatram članke 103-107. To je sada i izričito ušlo u kolektivni ugovor, a dosada nije bilo njegovom sastavnicom. Osobno smatram da treba biti pragmatičan, ako ne možeš postići sva prava, postigni ili sačuvaj barem dio. Bolje išta nego ništa. Galama i jadikovanje ne rješavaju i ne donose ništa. Znam da će ovo "naljutiti" većinu, a možda i sve na ovom forumu, ali to je moj stav.
livius je napisao/la:Također, vrlo važnim smatram članke 103-107. To je sada i izričito ušlo u kolektivni ugovor, a dosada nije bilo njegovom sastavnicom. Osobno smatram da treba biti pragmatičan, ako ne možeš postići sva prava, postigni ili sačuvaj barem dio. Bolje išta nego ništa. Galama i jadikovanje ne rješavaju i ne donose ništa. Znam da će ovo "naljutiti" većinu, a možda i sve na ovom forumu, ali to je moj stav.
livius je napisao/la:Leeroy, glavno da sad to izričito piše. Što se mene osobno tiče budem li ikad ne daj Bože imao takvih problema, ne treba meni nikakav povjerenik za žalbe ili slično. Prijavim inspekciji ili zovem novinare.
leeroy je napisao/la:livius je napisao/la:Leeroy, glavno da sad to izričito piše. Što se mene osobno tiče budem li ikad ne daj Bože imao takvih problema, ne treba meni nikakav povjerenik za žalbe ili slično. Prijavim inspekciji ili zovem novinare.
Kako prijaviš inspekciji kad ti jasno piše gdje trebaš prijaviti. Kao da tužiš susjeda direktno na vrhovni sud....
iko je napisao/la:Zbrka nego šta. U KU je određena nastavna norma +razredništvo= 20 do 22 Čl. 79. U članku 81. KU popis je obveza od 2 sata koje se dodaju na onih 20-22 izčl.79. pa se tako dolazi do norme neposrednog rada od 22-24 sata koja je utvrđena Zakonom. Za strani jezik (ako sam ja svatio) je nastavna norma u pravilu 19 sati + 2 sata razredništvo = 21sat +2 sata poslovi iz čl.81.=23 sati neposrednog rada s učenicima i time je ispunjena norma da se može sklopiti ugovor na puno radno vrijeme od 40 sati tjedno. Ostali poslovi do 40 sati koji proizlaze iz ovih neposrednih nisu normirani pa ih valjda treba obavljati makar prelaze i 50 sati ali nema honorara. Upute koje imam su se odnosile na obveze iz dosadašnjeg KU pa ih je bolje i ne rabiti jer tko zna što će sada netko i kako tumačiti. Najsigurnije je tražiti tumačenja od Povjerenstva za tumačenje KU.
Što se tiće onih članaka s zaštitom dostojanstva puka formalnost. To postoji več dugo godina u KU za srednje škole i neznam je li ikome koristilo. Papir svašta podnosi. Treba samo ne poludjeti.
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.