| Welcome | ||
|---|---|---|
| |
Dobrodošli na Forum za nastavnike i učitelje! | |

leeroy je napisao/la:Ta dodatna godina (predškola) je i do sad postojala i gotovo posvuda se provodila. Mislim da je u redu da se ozakoni kao obavezna da se oni malobrojni koji možda to nisu organizirali na to prisile.
Jedino što ne vidim potrebe za tolikom pompom. Ministar, kao i zdravstveni odgoj, spektakularno najavljuje nešto što uopće nije spektakularno.

elarac je napisao/la:A ja se toplo nadam da neće uopće to uvesti. Izračunajte samo kako se našoj djeci i unucma i budućim pokoljenjima produžava obrazovanje mic po mic. Na fakultetu su dobili dodatnu godinu, sada u osnovnoj školi. Nerka onda još dodaju i u srednjoj školi.
Meni sve skupa jednosatvno nema smisla i pitam se je li mi to namjerno zatupljujemo buduće generacije. Činjenica je da sve dulje idu u školu a stalno ih rasterećujemo pa sve manje uče. Ni s tom jednom dodatnom godinom u OŠ neće učiti ni blizu onoliko koloiko su prije osnovnoškolci učili u onih "jadnih" 8 godina.
Ili ih želimo ukalupiti i usustaviti da ne izađu prerano iz škole, dok im mozgovi još nisu uniformirani i zapčaćeni?
...to je sve briga za mlade. To je zbrinjavanje mladih. trebali bi školovanje produžiti do ranih tridesetih, to bi tek bila prava briga za mlade. Neka se školuju što je više moguće, tako bar neće biti nezaposleni i neće biti na teret društva koje bi moralo plaćati naknadu za nezaposlene. Ovako i mi imamo posla i ono, sve štima, sve pet. Ja bih još uvela obavezno obrazovanje za treću dob. I penziće u škole!
A ne da mi tamo po kontejerima kopaju, dala bih im marendu u školi, i lijepo bi imali čime zabaviti svoj mozak a ne da mi imaju psihosomatske bolesti kao npr. reumu, pa troše novac zdravstva jer ne znaju što bi radili. Svaki dan bi pisali domaće zadaće pa da vidiš kako bi živnuli. (Ovdje bih dozvolila HNOS)aurora je napisao/la: I penziće u škole!A ne da mi tamo po kontejerima kopaju, dala bih im marendu u školi, i lijepo bi imali čime zabaviti svoj mozak a ne da mi imaju psihosomatske bolesti kao npr. reumu, pa troše novac zdravstva jer ne znaju što bi radili. Svaki dan bi pisali domaće zadaće pa da vidiš kako bi živnuli. (Ovdje bih dozvolila HNOS)
aurora je napisao/la:elarac je napisao/la:A ja se toplo nadam da neće uopće to uvesti. Izračunajte samo kako se našoj djeci i unucma i budućim pokoljenjima produžava obrazovanje mic po mic. Na fakultetu su dobili dodatnu godinu, sada u osnovnoj školi. Nerka onda još dodaju i u srednjoj školi.
Meni sve skupa jednosatvno nema smisla i pitam se je li mi to namjerno zatupljujemo buduće generacije. Činjenica je da sve dulje idu u školu a stalno ih rasterećujemo pa sve manje uče. Ni s tom jednom dodatnom godinom u OŠ neće učiti ni blizu onoliko koloiko su prije osnovnoškolci učili u onih "jadnih" 8 godina.
Ili ih želimo ukalupiti i usustaviti da ne izađu prerano iz škole, dok im mozgovi još nisu uniformirani i zapčaćeni?
Ali, Ela, kako ne uviđaš...to je sve briga za mlade. To je zbrinjavanje mladih. trebali bi školovanje produžiti do ranih tridesetih, to bi tek bila prava briga za mlade. Neka se školuju što je više moguće, tako bar neće biti nezaposleni i neće biti na teret društva koje bi moralo plaćati naknadu za nezaposlene. Ovako i mi imamo posla i ono, sve štima, sve pet. Ja bih još uvela obavezno obrazovanje za treću dob. I penziće u škole!
A ne da mi tamo po kontejerima kopaju, dala bih im marendu u školi, i lijepo bi imali čime zabaviti svoj mozak a ne da mi imaju psihosomatske bolesti kao npr. reumu, pa troše novac zdravstva jer ne znaju što bi radili. Svaki dan bi pisali domaće zadaće pa da vidiš kako bi živnuli. (Ovdje bih dozvolila HNOS)

Luminitsa je napisao/la:Ama mislim, još ćemo djecu učiti govoriti i hodati u školama kak je krenulo.
Return to Hrvatska - zemlja znanja
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.