Welcome
Dobrodošli na Forum za nastavnike i učitelje!

PRODUŽNA NASTAVA - Koliko sati na dan SMIJETE odraditi?

Diskusije o plaćama, uvjetima rada, perspektivi, obrazovanju u Hrvatskoj, strategiji, državnoj obrazovnoj politici...

Moderators: Gavran, some1

PRODUŽNA NASTAVA - Koliko sati na dan SMIJETE odraditi?

Postby mandarina » pon lip 19, 2017 6:35 am

Dakle, u mojoj osnovnoj školi se tvrdi (kaže pedagoginja koja je sigurna da je to negdje pročitala, ali ne može više pronaći gdje to piše) da se dnevno ne može imati više od 2 sata iz jednog predmeta.

Znam pouzdano barem jednu školu u kojoj se dopunski rad iz matematike održava po 3 sata na dan. Njima će sve, svih 25 sati maksimalno, završiti do 30. lipnja.
Vidim po netu da je i u nekim drugim osnovnim školama produžna nastava predviđena do kraja lipnja.

Kod mene se zadnji dan te produžne održava 7. srpnja i to je tek 24 sata odrađenih, jer počinjemo tek 21. lipnja. U slučaju da učenik ništa ne napravi (a imam ih nekoliko koji cijelu godinu čekaju svoju dvojku bez da su prstom mrdnuli) na popravni ispit ga smijem poslati tek nakon svih odrađenih maksimalnih 25 sati - drugim riječima, kad se sve zbroji (eventualne žalbe roditelja, sjednica na kraju), samo ako žrtvujem dio godišnjeg odmora ne samo svog nego i svojih kolega, jer taj popravni je predviđen najvjerojatnije za 23. kolovoza.

Zanima me kakva je situacija u drugim osnovnim školama i zna li itko gdje se može naći taj navodni pravilnik u kojem piše da se dopunski rad ne može odrađivati više od 2 sata po danu za isti predmet? :psuje:

(Da ne podsjećam kako većina tih učenika sa zaključenom jedinicom iz matematike, na dopunsku nastavu kroz nastavnu godinu uopće nije dolazila. :klapklap: )
Keep an open mind, but not so open that your brain falls out.
Avatar
mandarina
Pripravnik
 
Posts: 86
Joined: pon lis 26, 2009 8:49 am
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
Struka: matematika

 

Return to Hrvatska - zemlja znanja

Who is online

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

suspicion-preferred