| Welcome |
|---|
| Dobrodošli na Forum za nastavnike i učitelje! |
PsihoGoga je napisao/la:Meni ide na živce kad ljudi, pogotovo novinari, umjesto govoriti koriste pričati (npr. pričaju engleski). Pričaju se priče, jezici se govore...

amistad je napisao/la:No, međutim, meni, osobno, najviše smetaju pleonazmi koje redovito slušam na tv-u i od "vrlo obrazovanih" ljudi. Čak, štoviše, idu mi na živce...
poison je napisao/la:meni idu na živce pogotovo novinari, voditelji i spikeri.
ne postoji li na našim televizijama (svima trima) služba za jezik, i fonetičar koji bi se potrudio (s obzirom na to da se ipak emitiraju u CIJELOJ državi) skinuti im taj purgerski naglasak? (ono, hrvatski IMA standardni naglasni sustav, i NE, to NIJE zagrebački način naglašavanja.) a o nerazlikovanju č i ć i fantomskim glasovima "meko š" i "meko ž" neću ni započinjati.
poison je napisao/la:meni idu na živce pogotovo novinari, voditelji i spikeri.
amistad je napisao/la:poison je napisao/la:meni idu na živce pogotovo novinari, voditelji i spikeri.
ne postoji li na našim televizijama (svima trima) služba za jezik, i fonetičar koji bi se potrudio (s obzirom na to da se ipak emitiraju u CIJELOJ državi) skinuti im taj purgerski naglasak? (ono, hrvatski IMA standardni naglasni sustav, i NE, to NIJE zagrebački način naglašavanja.) a o nerazlikovanju č i ć i fantomskim glasovima "meko š" i "meko ž" neću ni započinjati.
PoGLEdajmo prilog koji je naPRAvila naša ekipa na terenu....
Pünktchen je napisao/la:A gledaj, puno ljudi ne zna da je u hrvatskom jeziku fizikalna veličina tlak, a ne pritisak. Pritisak je nešto drugo.
poison je napisao/la:ne postoji li na našim televizijama (svima trima) služba za jezik, i fonetičar koji bi se potrudio (s obzirom na to da se ipak emitiraju u CIJELOJ državi) skinuti im taj purgerski naglasak? (ono, hrvatski IMA standardni naglasni sustav, i NE, to NIJE zagrebački način naglašavanja.) a o nerazlikovanju č i ć i fantomskim glasovima "meko š" i "meko ž" neću ni započinjati.
Krešo je napisao/la:Baš vam zavidim što se ovako lijepo zabavljate:Pod Učkun kućice,Piše jedna moja kolegica, prof. hrvatskog, najavu za neku priredbu i među ostalim napiše nešto tipa male kućice (ne sjećam se točno šta je bilo, ali nešto u tom stilu). Kažem ja njoj da izbaci "male" jer već ima umanjenicu pa bi to bio pleonazam. A ona će:
bele,
miće, kot suzice
vele.
Beli zidići, črjeni krovići
na keh vrapčići
kantaju,
mići dolčići, još manje lešice
na keh ženice kopaju.
Cestice bele, tanki putići
po keh se vozići pejaju,
i jedna mića, uska rečica,
pul ke se dečica